HAPPINESS

Lycka! – Var kan man hitta lycka?

Lycka! – Var kan man hitta lycka?

Lycka är något vi alla söker och ändå hittar många av oss aldrig den. Vi verkar tro att en dag “vi kommer att vara glada när vi får en ny bil eller ett stort hus eller gifter oss…” och listan fortsätter och fortsätter. Eller, baksidan är att vi känner att vi borde vara glada varje minut av dagen och när vi inte är det, då är något allvarligt fel!

Faktum är att om vi ständigt söker lycka i den yttre världen kommer vi att bli mycket besvikna. Det kan tyckas som om vi alltid jagar honom runt hörnet med vårt fjärilsnät och han är alltid bara ett steg bort.

Lycka är ett övergående sinnestillstånd, precis som tillståndet av sorg, glädje eller ilska. Det är orealistiskt och det skulle inte vara lämpligt för oss att vara i ett lyckligt tillstånd 24 timmar om dygnet. Om du tycker att det låter löjligt, överväg att gå på en begravning när alla är i sorg. Skulle det vara rättvist att gå runt med ett stort leende på läpparna?

Inte bara det, men hur tråkigt skulle livet vara om vi alla var ständigt lyckliga? Kontrasten i våra liv hjälper oss att växa och förstå värdet av alla upplevelser. Vi måste kunna reagera på alla möjliga sätt beroende på vad vi står inför vid varje given tidpunkt. Alla känslor och tillstånd är en del av livets rika gobeläng.

Lycka kan hittas genom att nå ut och vara i relation med alla saker och människor. Det handlar om att uppskatta de små stunderna i livet eftersom dessa blir våra glada minnen.

Lycka är en dans med allt framför dig. Det är en djup koppling till allt omkring dig. Det kommer inte av att förvänta sig att andra ska ge dig glädje, utan snarare av hur du kan skapa glädje för andra.

Om du vill uppleva lycka oftare, se vad du kan göra för att få ett leende på någon annans läppar varje dag och märk hur mycket gladare du känner dig när du har uppnått det.

Lycka finns inte i materiella ägodelar. Den är fritt tillgänglig för alla när som helst. Allt som krävs för att uppleva det är att du fokuserar på de ögonblick i ditt liv som får dig att le.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button