SELF IMPROVEMENT

Enkla tips för att få ut det mesta av självförbättringsböcker

Självförbättring och personlig tillväxt har varit en del av min basdiet i över 15 år. Att läsa, titta, lyssna, chatta, söka på ditt namn, jag gjorde det med målet att bli en bättre och förbättrade mig.

Enkla tips för att få ut det mesta av självförbättringsböcker

Jag är alltid på jakt efter nästa bok, DVD eller kurs som kan öka min förmåga att växa, utvecklas och uppnå mer i mitt liv.

Många saker som jag läser och tittar på handlar i allmänhet om samma typ av saker, men det finns alltid vissa aspekter som du kan sätta din egen syn på och sedan implementera dem i ditt liv.

Sir Francis Bacons berömda citat “knowledge is power” är något jag är en stor förespråkare för. Beväpnad med rätt kunskap och när den används på rätt sätt tror jag att du förvandlas till en otroligt kraftfull kraft som låter dig uppnå allt och vad du vill.

Så med det i åtanke börjar jag med att fråga dig detta:

Finns det en bokhandel nära dig?

Har du besökt den? Om du har så har du förmodligen märkt att han har en hel hylla (om inte hyllor) staplade med självförbättringsböcker.

Detta borde inte komma som någon överraskning eftersom efterfrågan på självhjälpsböcker ökar. Det är inte ovanligt att se en eller två boktitlar för personlig utveckling i välrenommerade bestsellerlistor som den som regelbundet publiceras av The New York Times.

Om du letar efter självförbättringsböcker att läsa, kan det vara ganska frustrerande att hitta de du behöver eller bara de rätta. Det finns bara för många böcker. Du erbjuds för många val för att ta ett beslut om att ta fram dina migränproblem. För att hjälpa dig hitta den perfekta självförbättringsboken för dig och vägleda dig att få ut det mesta av den, tänk på följande tips.

I) Vad exakt är dina bekymmer eller problem som du behöver böcker om självförbättring?

Varför letar du efter en självförbättringsbok i första hand? Vill du att det ska hjälpa dig att förbättra din allmänna hälsa? Vill du lära dig hur du effektivt hanterar dina pengar och tillgångar? Letar du efter mer rikedom? Vill du utveckla din självkänsla och ditt självförtroende. Vissa böcker täcker allt detta i en bindning, men det är bäst om du väljer en som fokuserar specifikt på en nisch.

II) Gör din research och ta dig tid att läsa recensioner av självförbättringsböcker du funderar på att köpa.

Här är en sak du måste tänka på: Bara för att en bok ofta finns på bästsäljarlistor betyder det inte att det är en bra bok. Köp inte en bok bara för att den är nummer 1 eller nummer 2 på New York Times bestsellerlista för självförbättringsböcker. Det du behöver göra är att läsa så många recensioner av boken som möjligt. Om du läser recensioner som mestadels är positiva, så är boken förmodligen den du behöver. Om recensioner säger negativa saker om det, är det förmodligen bäst att glömma att köpa det.

III) Läs de bästa böckerna om personlig utveckling.

För att hjälpa dig komma igång, här är en lista över några av de bästa självförbättringsböckerna:

1) The Secret – Rhonda Byrne: Det finns en anledning till att den här boken exploderade och blev en av de mest omtalade böckerna om lagen om attraktion.

2) Nuets kraft – Eckhart Tolle: Den här boken lär dig att leva i “nuet” och lugna din varelse genom meditation.

3) The 4 Hour Work Week – Tim Ferris: Den här boken öppnar dina ögon för kraften i internet och hur du kan använda det för att frigöra din tid för att leva den livsstil du vill.

4) The Millionaire Mindset – Gerry Robert: Den här boken kommer att lära dig hur du skapar det där överflödstänket som kommer att öka din rikedom.

Ditt liv och din framtid ligger i dina händer. Ta kontroll nu och följ tipsen ovan för att få ut så mycket som möjligt av böcker om självförbättring.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button