MOTIVATION

Daglig motivation – Var snäll mot dig själv för en förändring

“Hur långt du kommer att gå i livet beror på din ömhet mot de unga, medkänsla mot de gamla, sympati för ansträngningar och tolerans mot de svaga och starka. För en dag i ditt liv kommer du att ha varit allt det.” –George Washington Carver

 

Ord vänlighet består av två stavelser–SNÄLL Och NESS. SNÄLL betyder överseende, varm, vänlig, sympatisk eller hjälpsam i naturen, mild, barmhärtig och öm. NESS är ett suffix som betecknar ett tillstånd, tillstånd, kvalitet eller grad. När de två stavelserna kombineras ger de följande definition: VÄNLIGHET: Kvaliteten eller tillståndet att vara varm, hänsynsfull, human och sympatisk.

 

Många vetenskapliga studier har visat att att vara snäll leder till viktiga fysiska, mentala och känslomässiga hälsofördelar:

 

Det upprätthåller god hälsa och minskar effekten av sjukdomar.

Endorfiner eller naturliga smärtstillande medel frigörs tillsammans med en fysisk känsla av eufori, vilket leder till förbättrat känslomässigt välbefinnande.

Daglig motivation – Var snäll mot dig själv för en förändring

Stressrelaterade problem, inklusive depression, tenderar att bli bättre efter att ha gjort vänliga handlingar.

Självkänslan förbättras liksom känslor av optimism och lycka.

Immunförsvaret stärks och fysisk smärta minskar.

Skulle du inte vilja skörda dessa fysiska, mentala och känslomässiga fördelar? Om så är fallet, var snäll mot dig själv!

 

Hur man är snäll mot sig själv

 

En mycket kär vän till mig tycker om att säga, “En förändring är lika bra som vila.” Hon gör små saker för att vara snäll mot sig själv, som att byta skor efter en lång dag på jobbet, ta på sig ett par tofflor eller promenadskor och sedan börja nästa aktivitet med förnyad energi och entusiasm. Föreställ dig min förvåning när jag bestämde mig för att prova denna bit av lokal visdom. Hon hade rätt! Jag började byta skor eller kläder – speciellt efter mycket intensiva eller stressiga aktiviteter – och jag fann också energi och förnyelse!

 

Att göra saker annorlunda för att förändra är lika bra som en vila. Så här är 25 sätt att vara snäll mot dig själv, göra små förändringar i ditt liv och vila i processen:

 

Fira dina prestationer och alla små framgångar du uppnår den här veckan. Köp en födelsedagstårta, tänd ljusen och arrangera en solofest, även om det inte är din födelsedag.

Dröja inte för mycket vid dina stunder av misslyckande. Vi har alla dem. De gör oss starkare. Lär dig av dem för att öka dina chanser att lyckas i framtiden.

Skicka till dig själv blommor, ett kort eller köp en liten billig present. Glöm inte att slå in presenten. När du packar upp den kan du uttrycka din glädje och glädje när du njuter av ögonblicket.

Planera en speciell måltid varje vecka. Duka bordet med dina fina sängkläder, gott porslin, porslin och redskap (istället för papperstallrikar, plastmuggar, servetter och gafflar).

Ta en RIKTIG semester – du vet, den gammaldags sorten där mobiltelefoner, e-post, trådlösa anslutningar osv. är förbjudna!

Poppa lite popcorn, krypa ihop i din favoritstol med fötterna uppåt och titta på ditt favoritprogram eller DVD.

Ta en lång, avkopplande promenad. Tänk på landskapet och miljön runt dig. Lägg märke till små saker som ett grässtrå eller formen på ett löv.

Ägna minst 10-15 minuter om dagen till att ägna dig själv, som du vill. Lägg in det i din kalender för att se till att det blir gjort.

Förbered en kopp örtte eller grönt te och sitt tyst och fundera på de roliga sakerna du skulle vilja göra. Sätt dessa idéer på papper och vidta åtgärder.

Ta med en CD-spelare till jobbet och spela mjukt klassisk musik i bakgrunden när du arbetar med rapporter, presentationer eller läser volymerna av dokument du får varje dag.

Få tillräckligt med sömn (oavsett vilken mängd som är rätt för dig).

Ta en cykeltur genom en åker eller park.

Gå till spaet för en manikyr, pedikyr eller massage.

Läsning för nöjes skull – en roman, poesi, novell. Undvik affärsböcker eller akademiska avhandlingar.

Skratta mycket, speciellt om du har svårt att göra det. Se det goda humöret i naturen – två ekorrar som slåss om en ekollon, en anka som vaggar mot en damm, etc.

Börja skriva i en personlig dagbok. Spela in så många positiva tankar, handlingar – allt vackert med dig.

Starta om dina hobbyer. Ta dig ur gamla oavslutade projekt eller starta bara ett nytt.

Få en hälsokontroll och fysisk undersökning. Implementera alla strategier som är nödvändiga för att främja god hälsa. Ta vitaminer och andra kosttillskott för att hålla din energi på sin mest produktiva nivå.

Få en ny frisyr eller stil.

Ordna din garderob eller lådor. Ta itu med en strumpa eller underklädeslåda; håll en märkesrea eller donera din utrustning, möbler och kläder i gott skick.

Ta en annan väg till jobbet. Gå av autopiloten och titta på bilarna och människorna runt omkring dig.

Bygg en ny relation med en kollega, bekant eller någon som delar dina intressen.

Gör allt som står i din makt för att göra något snällt och medkännande för dig själv.

Respektera dig. Vägra att skälla, förringa eller förringa dig själv.

Förlåt dig själv. Acceptera det faktum att du inte är perfekt. Välj att gå framåt istället för att fastna i det förflutna eller spela om ett misstag du gjort om och om igen i ditt sinne.

Ha kul med det. Det finns många fler saker du kan göra för att vara snäll mot dig själv. Gör din egen lista och när du har slutfört varje punkt på den, starta en ny.

 

Saken är den att du måste planera för att göra något trevligt för dig själv och sedan hålla dig till den planen. Våra liv är alldeles för upptagna nuförtiden för att släppa oddsen eller när vi kommer ner till det. Det kommer du aldrig att göra, vet du. Hur som helst, dra nytta av objekten på den här listan och börja känna bättre hälsa och ökad vitalitet. Att vara snäll mot dig själv kommer så småningom att leda till att du är snäll mot andra.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button