HAPPINESS

Aspiration, förmåga, nätverkande och självförtroende bör alla bidra till lycka

Lycka är förutsättningen för ett lyckligt liv. Låter åtminstone förenklat och på sin höjd fånigt, eller hur? Det är dock grundläggande för ditt sätt att leva om du vill vara lycklig. Översatt betyder detta att allt måste tjäna din lycka.

 

Om något sätts över din egen lycka, då blir du inte lycklig. När allt används för att hjälpa din lycka kommer ditt liv att vara i ordning. Meningen med livet är enligt mig att vara lycklig. Om något är emot det kommer ditt liv att bli mindre än vad det kan eller skulle kunna vara.

 

Ta suget. Vad strävar du efter? Vad är din ambition? Skulle du bli miljonär vid 35? Skulle du bli rockstjärna vid 25? Skulle du vara glad över att ha en familj vid 36 års ålder? Har du fått din välförtjänta doktorsexamen? Om igen? Har du någonsin gjort en verklig skillnad i världen?

 

Ambitioner är goda och ibland till och med ädla. Men om de lägger glädjen åt sidan, vad hjälper de då? Jag har träffat många välutbildade människor som är ledsna. Jag har coachat många par under åren av min aktiva karriär som inte är lyckliga och vars äktenskap var eländiga. Jag träffade bara två eller tre självgjorda miljonärer. Gissa vad? De var inte nöjda med sina pengar.

 

Du har förmågor. En eller flera av dina förmågor kommer att vara överlägsna mina – det är säkert. Du måste använda dina förmågor för att vara den du är. Jag har dock stött på många människor som hade förmågor som sträckte sig från medelmåttiga till briljanta och använde dem, men gjorde lyckan underordnad sina förmågor. Du kan gissa vad jag ska säga. De var inte glada. I många fall var de så fast beslutna att visa upp sina färdigheter att lyckan lämnades i stoftet när de tävlade genom sina förmågasmaskiner.

 

Utveckla dina krafter. Men glöm aldrig att om de inte bidrar till din lycka har du missat meningen med livet.

 

Nätverk är ett viktigt verktyg för mänsklig handel, och jag pratar inte bara om handel med varor och tjänster. Jag menar också den sociala interaktion som har blivit strukturen i världens fria och utvecklade nationer. Nätverksarbete har till och med spelat en viktig, om inte väsentlig, roll i evenemang som den arabiska våren.

 

Du kan vara väl sammankopplad socialt. Mer kraft för dig. Du kan ha tiotusentals Twitter-följare och tusentals Facebook-vänner. Även Google+ utökar dina länkar. Men även med alla dina sociala kontakter, är du nöjd? Jag menar bortom att vara nöjd med alla dina tweets och inlägg?

 

Att hålla kontakten med vänner via Skype är bra, men vad händer om du alltid känner dig ensam? Sprider du din glädje till dina vänner, eller svämmar dina vänner över av det du hoppas och vill bli – lyckliga?

 

Om inte ditt liv kommer från den lycka du känner inom dig själv från din egen lycka, kommer ditt liv att ha liten eller ingen mening, även med 5 000 vänner. Att dela är underbart och ännu mer när du har något att dela med dig av – dig själv.

 

Slutligen, för idag, när du har en kärna av lycka som ingenting negativt kan röra eller förstöra, är ditt självförtroende starkt och stabilt. Att veta att ingenting äntligen kan störa den frid som kommer från lycka ger dig en grund att bygga på, i förtroende, all infrastruktur och exteriör i ditt liv.

 

Det är förtroendet att du stöttas och stöttas av dig själv även om ingen eller inget annat stöttar dig. Du känner att din plats är väl intagen av dig i världen. Du mår bra för det mesta, cirka 90%. Du känner dig som ingenting och ingen kan komma förbi dig.

 

Ja, du kommer att få motgångar – det gör alla. Men du känner att du kan övervinna eller gå förbi dessa motgångar och fortsätta med ditt liv väldigt bra, tack.

 

Ser du hur detta och andra bidrar till din lycka? Förtroende tjänar dig genom att göra ditt liv att fortsätta i lycka väsentligt lättare. Som om självförtroende var ett smörjmedel för att hjälpa dig att hålla ihop rätt växlar för att fortsätta flytta ditt liv i den riktning du vill.

 

Du använder inte självförtroende för att göra dig lycklig. Du använder glädje för att hjälpa dig att känna dig säker eftersom ingenting i slutändan kan distrahera dig från den väg du har valt.

 

Utnyttja allt och alla för att bidra till din lycka. Börja nu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button