SELF IMPROVEMENT

5 sanningar om självförbättring och giftiga vänner

När du börjar göra positiva förändringar och förbättra dig själv förväntar du dig att dina vänner ska vara glada och glada för din skull. Ingen förväntar sig att en nära vänskap ska bli giftig, men tyvärr gör den det. Jag kan berätta för dig att det är förödande när nära vänskap splittras och brinner under vad som borde vara en spännande tid för dig. Giftiga vänskaper betyder inte alltid att din bästa vän aktivt saboterar din Mean Girls-stil, de kan hända när du precis har gjort slut och valt olika vägar. Läs mina 5 sanningar om personlig tillväxt och giftiga vänskaper och se om något resonerar med dig.

Att skapa personlig tillväxt i ditt liv kommer inte att passa vissa vänner

Om du vänder på ditt liv med positiva förändringar, oavsett om det handlar om att få självförtroende, gå ner i vikt, kanske starta en ny karriär, kommer du att förlora vänner. Period. Människor som inte är bekväma med förändring kommer att finna ditt evolutionära liv svårt att svälja, kanske för att det påminner dem om att de stagnerar i livet, eller kanske de inte är vana vid det, du försvarar dig själv. Kanske var hela din vänskap baserad på de negativa beteenden du avvisade. Självförbättring kommer att avslöja vänner som inte har ditt bästa för ögonen. Förbered dig på att förlora vänner, bli så sårad och sedan komma över det och känna dig lycklig. Att förlora vänner kanske inte ser ut som det, men det kan vara en välsignelse i förklädd.

En giftig vän är inte nödvändigtvis en dålig person

Problemet med giftiga vänner är att de ibland inte vill vara giftiga alls och är oftast bra människor utanför din ömtåliga vänskap. Kanske är de bara livrädda för förändring och kan inte förstå ditt nya perspektiv. De flesta giftiga vänner kommer i form av människor som inte stödjer dina framgångar, pratar bakom din rygg eller bedömer dina mål. Jag pratar om vänner som lämnar dig tom, negativ eller deprimerad varje gång du ser dem. De är inte dåliga människor, men det ändrar inte det faktum att de är giftiga för din personliga tillväxt. Ta en närmare titt på dina vänskapsband och lägg märke till vem som försöker få dig tillbaka till dåliga vanor, vem som skär av dig när du delar något du är stolt över, vem som säger till dig att du inte är en bra vän för att du inte sätter din full uppmärksamhet på dem. Det här är sådana människor du inte behöver.

Att avsluta en vänskap behöver inte vara dramatiskt.

Jag kan se tillbaka till min gamla grupp vänner med kärlek och respekt för den tid vi tillbringade tillsammans, men samtidigt vet jag att de är giftiga för mitt förbättrade jag. Jag spenderar inte min tid på att chatta, men jag brukade göra det med dem. Jag tycker inte om att ha ytliga samtal hela tiden, men jag brukade. Jag ägnar inte min tid åt att klaga på nuet genom att frammana det förflutna, men det gjorde jag med dem. Jag valde att vara positiv, att arbeta för framtiden istället för att vara fast i det förflutna och att sluta göra narr av människor eftersom det fick mig att må bättre om mig själv, och det har tyvärr orsakat en del pinsamhet och distans i vänskapen. Människor splittrades och väljer olika vägar, och min väg hade helt enkelt inte plats för deras negativa energi. Jag säger inte att man ska ta bort vänner som inte håller med dig hela tiden eller som har andra mål än dina, jag säger att det är viktigt att ha genuina vänner. Att avsluta en vänskap behöver inte vara en stor, dramatisk kamp. Du kan försöka diskutera dina känslor med dem om du vill rädda vänskapen. kanske de inte inser hur mycket de påverkar dig och kan ändra sin attityd. Om inte, har du två alternativ: du kan direkt säga att du behöver utrymme eller sakta sluta umgås med dem. Att lämna den på en hög ger utrymme för en återkoppling om du tror att de kan växa i framtiden.

Att lämna giftiga vänskapsband kommer att frigöra din energi och tid att spendera på stödjande relationer

Här är den svåra delen: Även om de inte vill vara giftiga och de är generellt bra människor, är de fortfarande giftiga och du måste gå vidare. Att lämna en vänskap är lika svårt som att lämna ett romantiskt förhållande, speciellt om du fortfarande älskar och respekterar den vännen. Jag var tvungen, och det störde mig under en stor del av året. Jag frågade mig själv samma saker om och om igen “varför förstår inte mina bästa vänner mig, varför är de så fångade i triviala och negativa saker”? Jag tappade sömn över det, jag grät, skrek, men till slut förstod jag att det var det bästa. Nu spenderar jag bara min tid med människor som firar, stöttar och älskar mig villkorslöst, och som jag firar, stöttar och älskar. Det är en fantastisk känsla att vara runt människor som jag vet bara vill det bästa för mig. Jag är gladare, mer självsäker, mer uppfylld, mer inspirerad! Stora saker kommer av att släppa taget om giftiga vänner.

Dölj aldrig dina positiva framsteg eftersom en vän inte är glad för dig

Giftiga vänner har sina egna underliggande problem som får dem att agera på ett ogynnsamt sätt mot dig, ta det inte personligt. Det är en indikator på att de inte är nöjda med sig själva eller sitt liv, så det är inte du, det är dem. Bara för att folk inte är nöjda med dina fantastiska framsteg betyder det inte att du måste dölja det. Glänsa som en diamant, du har arbetat hårt för att manifestera förändring i ditt liv, låt inte några skeptiker fördunkla din framgång. Omge dig med vänner som är stolta över dig och som driver dig att bli bättre. Utvärdera din krets och ha bara fantastiska människor omkring dig. Varje vän som inte lämnar dig upplyft, stöttad och lycklig behöver inte vara en vän, och livet är för kort för att umgås med människor som inte uppskattar den vackra själ du är. Vet bara att du inte är den enda som går igenom detta. Du kanske känner dig ensam nu, men snart kommer du att hitta människor som uppskattar vem du är och vem du försöker vara, och du kommer inte att känna dig tvingad eller ensam. Följ alltid din intuition, om någon ständigt tar ner dig kan det vara dags att ompröva vänskapen.

Har du haft möten med personlig tillväxt och giftiga vänskaper? Berätta om det i kommentarerna nedan!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button